Toeslagen en voorlopige aanslag / teruggave

Een toeslag is een bijdrage van de overheid om bijvoorbeeld de zorgverzekering of huur betaalbaar te houden. Om voor een toeslag in aanmerking te komen zijn er bepaalde voorwaarden. De voorwaarden voor een toeslag kunnen verschillen.

Er zijn verschillende soorten toeslagen:

  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

De toeslag kindgebonden budget wordt bijna altijd automatisch geregeld.

Sinds 2012 kunt u eenvoudig via de site van de Belastingdienst zelf u toeslagen aanvragen of wijzigen. U heeft hiervoor een DigiD nodig. Wilt u toch graag hulp bij het aanvragen of wijzigen van toeslagen dan kunnen wij u hierbij ondersteunen. Het aanvragen of wijzigen van een toeslag kost gemiddeld € 35,00 (incl. BTW).

U kunt te maken krijgen met een voorlopige aanslag of een voorlopige teruggave. Een voorlopige teruggave kunt u aanvragen voor bijvoorbeeld de aftrek hypotheekrente eigen woning. Heeft u inkomen waarover nog geen belasting wordt ingehouden zoals winst uit onderneming of freelance inkomsten? Dan moet u in veel gevallen betalen. Wij adviseren u dan om hiervoor een voorlopige aanslag aan te vragen. Hierdoor betaald u gedurende het jaar al vast het geschatte belastingbedrag in maandelijkse termijnen in plaats van een groot bedrag in één keer. Wij kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van deze voorlopige aanslag of teruggave. De kosten hiervan bedragen gemiddeld € 47,50 (incl. BTW) Heeft u een ondernemerspakket bij ons? Dan zitten de kosten opgenomen in de totale pakketprijs.

ZZP Plus Pakket

Speciaal voor ZZP'ers is er het ZZP Plus Pakket. Dit is een flexibel pakket dat geheel naar uw wensen wordt samengesteld.

U heeft al een ZZP Plus Pakket
vanaf € 50 per maand

Speciaal voor starters!

Voor starters hanteren wij aangepaste tarieven.

Ben je een startende ondernemer en op zoek naar een meedenkend, betrouwbaar en bovendien betaalbaar administratiekantoor neem dan gerust even contact met ons op. 

© 2017 - Heden Plus Partners.
Alle rechten voorbehouden
Realisatie door Michel Steenis

Plus Partners
Daviottenweg 40
5222 BH  ‘s-Hertogenbosch
T   +31 (0)6 50 28 20 78
E   info@plus-partners.nl